Woocommerce

Verkopen via internet was nog nooit zo easy!

28% en stijgende….

 

WooCommerce wordt ondertussen door 28% van alle online webwinkels ingezet als verkoopsysteem. Waarom? Het is snel, simpel en volledig geïntegreerd in je WordPress CMS. WordPress is het meest gebruikte CMS ter wereld. Ook WordPress is snel, simpel en bovendien GRATIS.

WooCommerce als uitbreiding

 

Om WooCommerce te kunnen gebruiken heb je in de basis kennis nodig van WordPress. Om WordPress te leren zijn er online veel gratis instuctievideo’s en handleidingen te vinden. WooCommerce sluit daarna naadloos aan bij de gebruiksvriendelijkheid van WordPress. Van simpel tot geavanceerd, alles is mogelijk met een goede WooCommerce Template.

Op zoek naar advies, tips of trics voor je WooCommerce Webshop?

Waarom WooCommerce

Wat kan je verkopen met WooCommerce

Nou.. haast alles!

 • Digitale producten (o.a. software, downloads en e-books),
 • Fysieke producten,
 • Dienstverlening,
 • Reserveringen / boekingen (o.a. afspraken of eigenlijk alles dat je kan boeken),
 • Abonnementen
 • Producten van andere webshops / websites (affiliate)

Met andere woorden zeg ik wel eens gekscherend dat je WooCommerce in kan zetten voor alles waar je een prijskaartje aan kan hangen! Helemaal prettig is de bijkomstigheid dat het zich helemaal nestelt binnen de gebruiksvriendelijke omgeving van WordPress.

Waarom geen ‘goedkoop’ alternatief?

 

Op het internet zijn veel alternatieven voor het maken van een webshop. Er zijn zelfs bedrijven die enkel en alleen webshop formules aanbieden die je in een handomdraai kan openen. Voor sommige gebruikers zal dit een optie kunnen zijn. Wel heb je dan te maken met een aantal (zwaarwegende) nadelen;

1. Ze zijn “gesloten.”

Dit houdt in dat wanneer je iets wilt aanpassen aan de webshop, zowel technisch als de look and feel, je dit alleen kan doen binnen de mogelijkheden die het platform aanreikt. Dit kan via de instellingen of via hulp van de support afdeling. De essentie hier is vaak dat wanneer je aanpassingen wilt doen die niet binnen het platform vallen, je dit niet kan doen ook.

2. Ze zijn “exclusief.”

Voor bijna iedereen gaat dan ook op dat je een webshop platform gescheiden wilt houden van je andere / hoofd bedrijfswebsite. Ofwel, je krijgt dan 2 verschillende websites: de webwinkel en je bedrijfswebsite. Dit ga je scheiden omdat je altijd moet ‘linken’ naar de webshop en dit niet op kan gaan in je huidige website. Om hier een ‘frame’ in te knutselen gaat vaak enorm ten koste van de gebruiksvriendelijkheid en uitstraling.

3. Ze zijn “in-house gehost.”

Als je bijvoorbeeld bij Strato een webshoppakket afneemt dan gaat dat automatisch samen met de hosting aldaar. Er is geen optie om dit elders of in eigen beheer te doen. Dit kan zijn voordelen hebben, maar het betekend ook dat deze partij de volledige controle heeft over je webshop. Als zij niet bereikbaar zijn, ben jij het ook niet. Als je webshop niet voldoet aan hun voorwaarden, kunnen ze je eenzijdig verwijderen. En de allerbelangrijkste, zij bepalen alle functionaliteiten. Niets is open-source. Zij bepalen je kader, en niet jij.

De voordelen op een rij!

 • WooCommerce is een WordPress plugin. Het installeren en activeren gaat net als iedere andere plugin.
 • Het is Gratis en Open Source, net zoals WordPress. Je hebt geen dure licenties nodig, de webshop ‘verloopt’ nooit en niemand komt vragen om geld op enig punt.
 • Het aantal uitbreidingsmogelijkheden is groot en alsmaar groeiende door een levendige community.
 • Het is de meest populaire plugin voor WordPress.
 • Het is (waarschijnlijk) de meest functie rijke plugin.
 • De installatie is snel en simpel.
 • Het design gaat volledig samen met het thema dat je hebt geinstalleerd op je WordPress website.
 • Er zijn ondertussen al duizenden thema’s speciaal gemaakt voor WooCommerce.

Ik kan de lijst met nog wel meer voordelen aanvullen. Maar laat ik gewoon stellen dat WooCommerce je simpleweg alles aanreikt wat je ooit nodig hebt om een kwalitatief hoogwaardige webshop weg te zetten. Je webshop volledig in de hand, vanaf de basis tot je toekomstdroom

 

Geen handleidingen, gedoe en je tijd en energie steken in wat jij leuk vind?