Google Regionaal (Mijn Bedrijf)

Hoger in de gratis resultaten van Google!

Google Regionaal (Mijn Bedrijf)

Google Regionaal is een enorme kans voor kleine bedrijven om hun online vindbaarheid te vergroten! Het voordeel is dat het kaartje tussen de gewone zoekresultaten wordt getoond. Zo kun je regionale bezoekers krijgen zonder dat je nationaal bovenaan in Google staat. Het resultaat zie je in de resultaten van Google Search, Google Maps en Google+.

Meest in het oog springend is de Google batch officieel de One Box genoemd. Als Google het idee heeft dat een zoekopdracht een lokaal of regionaal karakter heeft wordt de One Box getoond of het Google Maps kaartje met resultaten. Een lokaal of regionaal karakter van een zoekopdracht herkent Google o.a. aan de locatie waar iemand zich bevindt of de toevoeging van een plaatsnaam. Bijvoorbeeld ‘makelaar breda’. Door het toenemende zoekgedrag via mobiele telefoons en andere devices met GPS locatievoorzieningen, is Google steeds beter in staat lokale en regionale resultaten te serveren. Onderzoek laat zien dat meer dan driekwart van de mobiele zoekopdrachten een lokaal of regionaal karakter heeft.

Ook wordt er specifieke informatie getoond van alleen jouw onderneming wanneer alles optimaal is ingesteld. Denk hierbij aan een directe routebeschrijving, snel contact opnemen via het telefoonnummer of inzicht hebben in de openingstijden!

Waarom Google Mijn Bedrijf?

Uit onderzoek door Google is gebleken dat zoekopdrachten die gedaan worden op mobiele apparaten veel vaker lokale resultaten geeft. Er zijn niet alleen veel vaker lokale resultaten maar diezelfde lokale resultaten leiden veel vaker tot meer omzet dan dezelfde zoekopdrachten gedaan op desktop computers!

Lokale zichtbaarheid is belangrijk voor bedrijven met een fysieke locatie, die zich richten op een bepaalde regio, maar het kan net zo goed ingezet worden voor online georiënteerde bedrijven. Ook online diensten worden namelijk vaak gezocht op plaatsnaam. Ook al zijn je diensten landelijk of wereldwijd beschikbaar, waarom zou je hiermee een kans voorbij laten gaan om lokaal nog beter zichtbaar te worden en dus hoger te komen in de zoekopdrachten?

Een andere reden waarom iedereen zou moeten investeren in de lokale zoekmachine optimalisatie is het feit dat de manier waarop zoekmachnines tot hun resultaten komen in de laatste jaren drastisch is veranderd. De verschuiving van enkel gevonden worden op een trefwoord naar relevant zijn voor de (be)zoekers in zijn totaliteit is zeer belangrijk. Dit betekent dat om hoog te komen in de zoekopdrachten op ieder niveau, zowel lokaal als landelijk of globaal, de totale relevantie van je website als geheel op en top moet zijn. Een van de manieren om dit te doen is door het leveren van makkelijk leesbare en verifieerbare gegevens aan de zoekmachine, en dat is nu precies wat lokale zoekmachine optimalisatie doet!

Jouw voordelen!

De resultaten van een efficiënte lokale zoekmachineoptimalisatie zijn merkbaar in een relatief korte periode. Zo kunnen lokale (kleine) bedrijven met hun diensten en producten snel vindbaar zijn in de online wereld. Dankzij het laten aanmelden van een Google Places account, Google Mijn Bedrijf en Google Maps kunnen (potentiële) klanten in jouw omgeving je gemakkelijk vinden. Bovendien wordt zo jouw naamsbekendheid in de regio vergroot. Wij zullen er voor zorgen dat al deze mogelijkheden op de juiste manier voor jou werken.

Klink het interessant? We vertellen je graag hoe jij lokaal perfect zichtbaar wordt! En natuurlijk regelen we dit ook helemaal voor je.